კალციუმი-მნიშვნელოვანია უჯრედის კედლის სტაბილიზაციისთვის, ამაგრებს ნაყოფს, უჯრედის კედლის გახევებით ამცირებს უჯრედიდან წყლის აორთქლების რაოდენობას, შესაბამისად არ იკარგება მასა. ზრდის პროდუქტის შენახვადობის ვადას. არეგულირებს უჯრედის მემბრანის აქტივობას, მის გამტარიანობას. მონაწილეობას იღებს უჯრედების დაყოფასა და ელონგაციაში.
რა ხდება ნაკლებობის დროს?
დეფიციტის სიმტომებია ფოთლის წვეროს დამწვრობა, ზრდის წერტილების დაზიანება, ნაყოფის სირბილე. მცირდება პროდუქტის შენახვადობა, ნაყოფის ბოლოები იწყებენ ლპობას.